Over deze titel

Gian Kerstges

Auteur | Trainer

Een voetbalvedette toont moed door de beslissende penalty te nemen in een zenuwslopende WK-finale. Een topchirurg door tijdens een complexe operatie het hoofd koel te houden. En een piloot door zijn kist na een motorstoring veilig aan de grond te zetten.

Maar wat doet een manager precies om zijn moed te tonen?

Gian Kerstges bestudeerde het gedrag van leidinggevenden in uiteenlopende sectoren. Hij ontdekte dat de manier waarop ze omgaan met angst verstrekkende gevolgen heeft. Moedige managers brengen fantastische dingen tot stand. Zij weten mensen te inspireren en creëren groei en vernieuwing.

Dit boek helpt jou om ook uitzonderlijk goed te worden in het ontwikkelen van moed, waardoor je vastgeroeste patronen doorbreekt en tot veel meer in staat bent dan je denkt.

Ontdek nu zelf:
— hoe je je bewustzijn verruimt en superkrachten laat vrijkomen;
— waarom angst de poort is naar succes, voor jou én voor je team;
— hoe je medewerkers vertrouwen schenkt en hun ontwikkeling een boost geeft;
— dat je stiekem nieuwsgierig bent naar pagina 155 (let op: alleen 18+);
— Hoe je in vier stappen positieve veranderingen in gang zet en elke dag kunt excelleren.

Maak er een gewoonte van!

Wat zeggen lezers?

  • Gian heeft een mooi boek geschreven dat relevant is voor heel veel managers en leiders van nu. Met veel inspirerende praktijkvoorbeelden laat hij zien hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en te blijven. Hoe je meer vanuit passie en intuïtie kunt handelen en vooral: welke 4 gewoontes je helpen om moediger te zijn als manager. Boeken die geschreven zijn vanuit eigen ervaring en ‘skin in the game’ kan ik erg waarderen. Dit is zo’n boek. Vijf sterren.

    C.M. Slierendrecht
  • Gian heeft een eerlijk boek geschreven. Naast de vele inzichten die hij in het boek deelt, geeft hij de lezer een kijkje in zijn ziel. Gian is in het boek eerlijk over zijn fouten, zijn angsten en tekortkomingen. Een boek dat elke leider uitdaagt om moed te hebben als het erop aankomt en te reflecteren op het eigen gedrag. De vele leiders die in het boek aanbod komen maakt het boek uiterst interessant. Het boek is fraai vormgegeven. Door het gebruik van vragen aan het einde van elk hoofdstuk uiterst goed bruikbaar voor een leesclub of intervisie.

    S. van den Heuvel
  • Dit is een prachtig boek dat opnieuw laat zien dat transformatie in alle eenvoud altijd weer bij jezelf begint. Wanneer managers en leiders het echte werk aangaan, het werken aan zichzelf verander je van leider naar inspirator. Mensen willen niet geleid worden, mensen willen geïnspireerd worden. Gian heeft een prachtig boek geschreven met praktische handvatten en herkenbare verhalen uit het alledaagse leven van managers. Zeer de moeite waard. Dank je wel Gian dat je dit het zo toegankelijk hebt verwoord en voor de boodschap die je hiermee in de wereld brengt.

    N. van Heugten
  • Toen ik dit boek begon te lezen, werd ik meteen gegrepen door de stijl waarin het geschreven is. Vlot, makkelijk leesbaar, herkenbare situaties en vooral de humor die zo vaak ontbreekt in dit soort “droge kost”. De tips die er gegeven worden om bepaalde zaken eens op een geheel andere manier te benaderen, zijn goed toe te passen. Dit boek is een “Eye opener” voor alle managers, beginnende of ervaren.

    P.M.J. Daemen
  • Geen hoogdravende “theorieën” maar gezond verstand en je eigen persoonlijkheid (en intuïtie) als succes “tools” voor Management “Excellence”! De in dit boek verwoorde reflecties van Gian geven een goed beeld van hoe “echt” (people) Management tot stand kan komen. De praktijkvoorbeelden zijn herkenbaar en geven stof tot nadenken o.a. of overwogen acties ervaren zullen worden als moed of “domheid”.
    Nadenken wordt dan “voordenken”, iets wat de meeste managers niet als eerste stap in hun beslissingen meenemen. Dat leren ze meestal via “vallen en opstaan”, ten koste van veel verloren energie en enthousiasme. Gian’s boek is een prima handreiking eens kritisch te inventariseren of we met z’n allen goed bezig zijn. Tenslotte zijn we allemaal “Managers”, hetzij zakelijk of privé!

    A.G.F. Beckers
  • In beeld