Over deze titel

Willem Verbeke

Auteur | Professor

Lamar Qayoumi

Auteur | Marketeer

Veel mensen denken dat ze bestand zijn tegen beïnvloeding. Maar je kunt niet niet beïnvloed worden. Elke dag zijn we bezig met beïnvloeden of zijn we onderhevig aan de beïnvloeding van iemand anders. Velen van ons doen dit vakmatig – bijvoorbeeld docenten, marketingprofessionals, politici en managers – maar ook iedereen die iemand wil overtuigen van een idee of de ongewenste gewoonten van een ander wil veranderen, probeert iemand te beïnvloeden. Maar hoe kun je dit doeltreffend doen? Hoe zorg je ervoor dat je het gedrag, de voorkeur of de aandacht van iemand werkelijk kunt beïnvloeden?

Willem Verbeke en Lamar Qayoumi ontwikkelden zes ‘bouwstenen’ waarmee iedereen kan leren om een individu of een groep effectief te beïnvloeden – of om een toegepaste beïnvloedingstechniek te herkennen en jezelf daar beter tegen te kunnen verweren. In Doeltreffend beïnvloeden worden deze zes bouwstenen uitgebreid besproken en geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk. Tevens gaan de auteurs in op de drie afzonderlijke processen die een belangrijke rol spelen bij het beïnvloeden van een ander: elementaire, cognitieve en gevoelsprocessen.

De getoonde inzichten en besproken technieken maken van Doeltreffend beïnvloeden niet alleen een praktische handleiding voor wie daadwerkelijk zijn beïnvloedingstechnieken wil verbeteren, maar geven ook een fascinerend inzicht in de vaak verborgen mechanismen die onze huidige maatschappij in sterke mate kenmerken.

Wat zeggen lezers?

  • ‘Dit boekje van zo’n 150 pagina’s zit  tjokvol informatie’

    Sippy van Akker
  • ‘Dit boek geeft je zonder meer inzicht in hoe de menselijke mind werkt en biedt je, met de zes bouwstenen, handvatten om met deze inzichten aan de slag te gaan’.

    Jolanda Santbergen
  • In beeld