Over deze titel

Ben Kuiken

Auteur | Organisatiefilosoof

Marijne Vos

Auteur| adviseur

Speelruimte.Ruimte om te spelen. Doe jij dat nog wel eens, spelen? En fröbelen? Of is je werk daar te serieus voor?

Lijd jij, of de mensen om je heen, soms aan terminale serieusheid? Daar is een remedie voor: ga lekker spelen! En fröbelen! En help in je rol als adviseur anderen om hun spelende IK weer terug te vinden. En om speelruimte te creëren in hun werk en organisatie. Daar gaat dit boek over. Als jij dat wil.

Want het is net als met magie of een schietgebedje doen: het werkt alleen als je je ervoor openstelt. Doe je dat niet, dan vind je dit misschien maar een raar boek. Verwarrend, absurd zelfs, zeker niet serieus.

Maar pas op: dit boek is bloedserieus. Het gaat namelijk wel ergens over. Het gaat over mensen die gevangen zitten in systemen, waardoor ze soms dingen doen waarvoor ze zich schamen of die ze eigenlijk niet willen. In de zorg, het onderwijs, bij de overheid of het bedrijfsleven.

De boodschap van dit boek, (te) kort samengevat: die systemen bestaan helemaal niet. Het zijn zelfgecreëerde illusies. Sprookjes. En als je dat eenmaal doorhebt, dan ga je het zien. Dan ervaar je opeens weer ruimte. Ruimte om te spelen. Speelruimte.

Wat zeggen lezers?

  • ‘Het grote fröbelboek voor adviseurs staat echt helemaal vol met interessante verhalen, voorbeelden, oefeningen, mogelijkheden dus. Niet een boek om in een keer te lezen, maar om steeds weer op te pakken en te kijken of er iets tussen zit wat je op dat moment verder helpt.’

    Dr. José W. Otte MBA
  • ‘Vos en Kuiken weten je te verrassen. Ik werd ook aan het denken gezet: waarom maak ik eigenlijk een eigen Canvas of Model? Naast inspiratie biedt het boek dan ook aanleiding tot zelfreflectie. Het boek slaagde erin ervoor te zorgen dat ik ook weer een in de spiegel keek en me afvroeg wat mijn waarheid was. En dat lijkt me een aanrader voor iedereen in ons vak.’

    Rick Lindeman