Over deze titel

Glenn van de Burg

Auteur| Presentator

Heb jij het onstuitbare gevoel dat je werk zoveel beter en leuker kan? Voor jezelf en voor je collega’s? Werk doen waar je je sterk bij voelt. Vruchtbare vergaderingen waar je energie van krijgt. Plannen die daadwerkelijk ergens toe leiden. Moeiteloos meebewegen met de onstuimige ontwikkelingen.

Terwijl organisaties zich vastklampen aan nieuwe managementhypes, voel jij dat de oplossing daar niet zit. Wat is onze houvast dan wel? Er is één stabiele factor in het werk: De Mens. Wij veranderen alleen fundamenteel door evolutie en dat gaat heel langzaam.

Wat bepaalt het gedrag van mensen op hun werk? Wat motiveert de mens? Waarom doen wij niet wat we denken? Wat leren we van het gedrag van mensen tijdens de coronacrisis? Hoe kun je moeiteloos veranderen? En wat moeten we doen om vergaderingen weer energiek te maken?

Glenn van der Burg neemt je in dit boek mee langs drie krachten die het gedrag van mensen in hun werk bepalen. Door de kennis en inspiratie van prof. Rick van Baaren, krijg je toegankelijk, wetenschappelijk inzicht in deze drie krachten. Met de concrete ‘doe-’-opdrachten en tips kun jij als werkverbeteraar morgen jouw werk en het werk van je collega’s leuker, beter en effectiever maken.

 

Wat zeggen lezers?

  • ‘Een mooi inzicht in de mens in handzaam pocket formaat.’

    L.L.G.M. van Wees
  • “Het boekje bevat een schat aan nieuwe inzichten voor organisatievormers, in een mooie compacte verpakking!”

    Carsten Deuper, Manager equipment and process engineering NXP
  • ‘Leuk, praktisch en inspirerend’.

    M. Mens
  • In beeld