Over deze titel

Lieneke van de Griendt

Auteur | Huisarts

Lieneke van de Griendt – huisarts sinds 1995 – constateert dat veel patiënten met chronische aandoeningen ondanks alle medische inspanningen niet genezen. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven die symptomen onderdrukken, maar ze blijven chronisch ziek en moeten vaak de rest van hun leven medicijnen blijven slikken. Maar wat gaat er eigenlijk precies mis in hun lichaam en waarom gebeurt dit? Als we dat weten, zouden we dan ook zónder medicijnen de gezondheid kunnen verbeteren van patiënten met chronische aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reuma, schildklierproblemen of zelfs psychische klachten?

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? is een must voor iedere arts die zich afvraagt of het voorschrijven van medicijnen wel bijdraagt aan ware genezing. Door terug te grijpen op basisvakken van de medische opleiding (o.a. biochemie, fysiologie en immunologie) en het bestuderen van een nieuw vak – het microbioom (de gezonde darmbacteriën) – gaat Lieneke van de Griendt op zoek naar de antwoorden. Dankzij haar transparante taal en heldere uitleg is dit boek ook zeer interessant voor de patiënt die de juiste beslissingen wil nemen voor zijn of haar eigen natuurlijke herstel.

Wat zeggen lezers?

  • ‘Hoeveel huisartsen durven in deze tijd hun hals boven het maaiveld van het medisch establishment uit te steken en de ernstige tekortkomingen van hun opleiding ter discussie te stellen ? En de gezondheidsrisico’s van veel te royaal voorgeschreven medicijnen als cholesterolverlagers, maagzuurremmers en antidepressiva aan de kaak te stellen ? Dokter Lieneke van de Griendt durft dat met haar helder geschreven boek aan’.

    Anton de Bont
  • ‘Door het probleem van het groeiende aantal chronische patiënten van alle kanten te bekijken krijg je een compleet en helder overzicht van de oorzaak maar ook van de oplossing. Een zeer waardevol boek voor elke zorgverlener maar ook voor eenieder die meer inzicht wil krijgen op dit terrein!’

    Rogier Larik
  • ‘Als Verpleegkundige en als ervaringsdeskundige heb ik dit boek in één adem uitgelezen. Een boek vol van waarheden en een zeer interessante kijk op de hedendaagse geneeskunde. Naast tips over lifestyle, supplementen en gezonde voeding laat de schijfster ook een humane houding als arts zien. Bij het terugleggen van eigen verantwoordelijk betrekt ze cliënten bij hun eigen proces, zo moet het volgens mij ook zijn en gaan. Daarnaast laat ze zien dat de geneeskunde niet zwart wit is, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Een geweldig boek!’

    Paul van de Meer
  • In beeld